Információ felõl gumiabroncs

Hibátlan Fárad Méret

kiválasztani a helyes gumiabroncs   járműd te tudnia kell   a hibátlan méret róluk .   tudsz ellenőrizni a kézi a vehicle's gyártásvezetőnek vagy bejegyzés igazolványod. Szintén   tudsz nézni a sidewall gumiabroncsnak befog   járműd pillanatnyilag .

 

185 - ez az a normális szélessége a gumiabroncsnak ban mm

55 - profil - ez nem egy magasság ban mm, de százalék aránya a szélességnek, az kellene hogy choosen pontos

R - Radiálgumi , összes utas gumiabroncs a jelenlegi pillanat sugárirányú

15 - mérete a Szegély átmérőnek hüvelykban

81 - Betöltés mutató - mennyi súly tud átvitel egy gumiabroncs, az meghatározások asztal, ebben az esetben   81 eszközök 462kg

H - Sebesség mutató - mi az a megengedett legnagyobb sebesség   tudsz meghajtani ez gumiabroncs, itt H eszközök 210km/h

 

EU Fárad Címke

November 2012BAN egy standart címke jármû gumiabroncs bevezetett EUBAN. Kiindulópontul három criteria az ad információ felõl üzemanyag hatásfok, nedves markolás osztályozás és noice szint.

 

Üzemanyag hatásfok - Ez címke mutat te hogyan egy gumiabroncs végrehajt üzemanyag felemésztés - üzemanyag hatásfok fok -ból Egy G (osztályozás D nem használt utas autó). A különbség között egy Egy osztályozás és egy G osztályozás tudott jelent egy csökkenés üzemanyag felemésztésben fel 7nak.5%. Tenni ez ban valódi idõszak, kiválasztás A-rated gumiabroncs helyett G-rated gumiabroncs tudott ment te több mint 6 litere üzemanyagnak minden 1,000 kilométer (kiindulópontul egy átlag felemésztése 8 litres/100kmnak)

 Nedves markolás - Ez címke mutat hogyan nos egy gumiabroncs fékberendezés nedves körülményekben. Fok -ból Egy G (osztályozás D és G nincsenek használt utas autó). Szükség esetén   helyzet, néhány méter tud csinál összes a különbség. egy utas autó használ teljes fékberendezés -ból 50mph, egy beállít A-rated gumiabroncsnak fog fék fel 18 méter shorter mint egy beállít F-rated gumiabroncsnak (fékezés távol május váltakozik értelmében vezetés körülmények és egyéb befolyásol tényezõ)

 Noice - Ez címke mutat te a zajszint   decibel of egy gumiabroncsban. A gumiabroncs categorised 3 osztályokban illusztrált 3 hullám: 1 fekete hullám - Nyugodt (3db vagy több alatt az Európai határ), 2 fekete hullám - Mérsékelt (között az Európai határ és 3db alatt) és 3 fekete hullám - Zajos (felett az Európai határ)

Betöltés / Sebesség Mutató

a sidewall a gumiabroncsnak, mellett méret marad 2(3) számjegyek és egy levél (például 91V). Ezek Betöltés mutató és Sebesség mutató.

 

Betöltés mutató - azonosít a load-carrying térfogata egy gumiabroncsnak, vagy mennyi súly egy gumiabroncs tud támogatás. Például 91 válasz 615kg támogatás mindegyik gumiabroncs maximum levegő nyomás.

Ellenőrzés nos a betöltés mutató értelmében producer's ajánlás és súlya a jármûnak.

Tudsz találni részletezett táblázat legtöbb közös betöltés mutatókkal utas és off-road autó és furgon itt.


Sebesség mutató - az a megengedett legnagyobb sebesség melyik gumiabroncsod képes fenntart. Ez mindig ábrázolt egy levél ( a példaban felett - V). Ebben az esetben   a levél V eszközök 240km/h

Ellenőrzés nos a sebesség mutató értelmében potenciális a jármûnak és vezetés ajtófélfád.

Itt a legnépszerűbb sebesség mutatók:

M - 130km/h     Q - 160km/h      T - 190km/h       V - 240km/h

N - 140km/h      R - 170km/h       U - 200km/h      W - 270km/h

P - 150km/h       S - 280km/h       H - 210km/h       Y - 300km/h

"Z" sebesség mutató megjelenik gumiabroncs sebesség határral felül a maximum. Például amikor a mérete a gumiabroncsnak 285/35ZR19 (99Y) és 99Y   zárójel ez gumiabroncsban tudott hogy meghajt több mint 300km/hval

 

Különleges megjelölt

Helyes mellett a méret és betöltés egy sebesség mutató néhány gumiabroncs van egyéb megjelölt pótlólagos információval:

 

 XL (RF) - rendkívüli Betöltés (vagy Megerõsített) - gumiabroncs az megenged magasabb nyomás mint egy normális egy az ugyanaz méret. Például te tud van méret 205/55R16 91W vagy 205/55R16 94W XL. elsõ esetben az gumiabroncs tud átvitel 615kg mialatt a második egy - 670kg.

 

 

Run-flat - gumiabroncs melyik megenged te folytatni vezetés abban az esetben   alacsony nyomás ennek eredménye   perforációnak vagy egyéb probléma. biztosítani a biztonság az olyasformán helyzetben, a Run-flat gumiabroncs kell fenntart biztos sebesség és távolság paraméterek - max 80km/h 80km.

A különbözõ cégek használ különbözõ megjelölt felõl a run-flat technológia - RFT vagy EXT Bridgestone, SSR használt Európai, ROF Dunlop és Goodyear és ZP használt Michelin.

 

 

M+S - sár és hó - ez jel általában talál all-season fárad, self-cleaninggel tapos és átlag vontatás sáros vagy havas körülményekben. Még az nem eszközök gumiabroncs olyan egy jellel egy tél gumiabroncs. Összes tél gumiabroncs átvitel ez jel, de a megfordít nem igaz. A jel M+S az eredménye autonomous osztályozásnak gyártó. Az tud szintén található   nyár off-road és a többi terep gumiabroncs.

 

FR (MFS, FP, FSL) - karima szegély védelem - ez pótlólagos rétege guminak a sidewall a gumiabroncsnak elkészült védeni a szegély -ból sérült kapcsolat a fékkel. Rendszerint gumiabroncs magasság arányyal alatt 55 van ez szegély védő, de ez nem kötelezõ. Ez lehetséges egy gumiabroncs modell bírni változat vagy nélkül szegély védővel az ugyanaz méret.

 

Egyéb különleges megjelölt, melyik tud ad te több információ felõl a gumiabroncs :

BSL - Fekete Fûrészes Levél

BSW - Fekete Sidewall

OWL- Körvonal Fehér Felirat

ORWL - Körvonal Emelt Fehér Felirat

RBL - Süllyesztett Fekete Felirat

RWL - Emelt Fehér Felirat

TL - Tubeless gumiabroncs

TT - Tube-type, fárad kell hogy használt egy inner-tubevel

kívül (külsõ, oldal szemben kifelé) - asymmetrical gumiabroncs, jelez hogyan gumiabroncs kellene hogy lovasított

nyilak - gumiabroncs irányyal, mutat iránya forgatásnak

Eredeti Berendezés

Eredeti Berendezés gumiabroncs, szintén néven ismert OEM fárad vagy OE gumiabroncs, gumiabroncs melyik lovasított egy új jármû akkor vételenek. A jármû gyártó kiválasztás ezek optimalizált teljesítés kiindulópontul a a jármûnak.

 

Gumiabroncs gyártásvezetõ használ különleges OE megjelölt a különbözõ autó márka:

* - BMW

AO, AOE - Audi

"B" egy körben, B, B1, BL - Bentley

C1 - Chrysler

F, K-1, K-2 - Ferrari

H-0, H-1 - Honda

H - Hyundai

J, "J" egy kör - Jaguar

LTS - Lotus

MGT - Maserati

MC, MC1 - Mclaren

MO - Mercedes

MOE - Mercedes Kiterjesztett runflat

N0...N6 - Porsche

R01, R02 - Audi Quattro

VW - Volkswagen

PONT

PONT kód (közelgõ -ból Részlege Szállításnak) egy jel a gumiabroncs, melyik tartalmaznak jellegzetes információ felõl, között egyéb dolgok, helye és ideje   a gumiabroncs gyárilag elõállított. a vége felhasználó a legtöbb fontos része ez kódnak a dátuma termelésnek.

 

Õk négy számjegyek (például 3717) mint elsõ kettõ azonosít a hete termelésnek és a második kettõ - az év. Ebben az esetben 3717 eszközök - 37th hete év 2017NAK.

!!! Összes a legnagyobb manufactorers mint Bridgestonenek, Európai, Dunlop és Goodyear, Michelin és Pirelli szavatol a minősége a gumiabroncsnak egy időszaka legalább 5 évnek -ból a dátum of proudce, amikor õk fenntartott optimális tárolás körülményekben (hőmérséklet, nedvesség, helyzet stb..)!!!